keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Sisar Ponteva uuteen kotiin

Kotikätilömme Wiebke sanoi meille tänään heipat, koska sekä lapsi että vanhemmat näyttävät voivan hyvin ja selvinneen tähän asti ilman ongelmia. Sosiaaliturva maksaa kätilön käynnit lapsen ensimmäisen yhdeksän kuukauden ajan, mutta koska meillä ei ollut kummempaa kysyttävää ja Venla on kasvanut kuten pitääkin, sovimme, että hän on tukenamme ja apunamme sähköpostitse tai puhelimitse ja tarvittaessa tulee käymään kotonamme. Tänään tehtiin siis vielä yksi punnitus ja Sisar Ponteva oli kasvanut niin paljon, että painoa oli jo 3450g! Painon lisääntyminen on kyllä huomattu sekä lasta kantaessa että hänen poskiensa pyöristymistä ihastellessa. Harmi, ettei tullut otettua kuvaa itse punnitustapahtumasta, sillä siinä lapsi laitetaan kangaskassiin ja paino mitataan perinteisellä kalavaa'alla eli kassi ripustetaan koukkuun, joka on kiinnitetty mittariin. Hauskan näköinen tapahtuma! Perjantaina onkin sitten vuosikatsastuksen kolmas osa lastenlääkärillä.

Yöt ovat menneet tähän mennessä vaihtelevasti. Tai siis haasteena on lähinnä nukahtaminen, varsinaiset yöunet kyllä maistuvat. Välillä huutoa on enemmän iltaisin, välillä vähemmän. Isän antama kenguruhoito eli makaaminen rintakehän päällä tuntuu rauhoittavan. Äiti sitä ei voi tehdä, sillä neiti haistaa maidon, silmät muuttuvat suuriksi kuin lautaset ja meno on aivan holtitonta.

Tällä viikolla olemme päässeet suunnittelemaan eloa uudessa kodissa. Makuuhuoneet maalataan ja joitain tavaroita on jo viety. Sunnuntaina on varsinainen muutto, johon saamme apuja kaveripiiristämme. Muuttomatka on onneksi lyhyt, vajaa 2 kilometriä. Me tytöt toimimme muutossa johtotason tehtävissä, sillä leikkaushaava ei salli vielä laatikoiden nostamista tai kantamista. Täällä on tapana, että pois lähtevä vuokralainen maalaa asunnon seinät valkoiseksi ennen lähtöään, mutta saimme sovittua, että me hoidamme maalauksen ja pääsemme näin muuttamaan asuntoon vajaa pari viikkoa aikaisemmin kuin mitä vuokrasopimus varsinaisesti alkaa. Tämä helpottaa muuttoaikataulua ja saamme sitten lopuksi vielä rauhassa siivouttaa ja maalata tämän vanhan asuntomme.

Venla on nyt saatu muuten myös Suomen rekistereihin ja tänään tuli postissa sosiaaliturvatunnus. Muuton jälkeen voidaan sitten lähteä passinhakumatkalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti