torstai 9. huhtikuuta 2015

Pääsiäispuuhia

Aloitimme pääsiäisen vieton menemällä pitkänä perjantaina uimahalliin Bad Homburgissa, jonne on meiltä noin viisi kilometriä matkaa. Siellä on hyvä uimahalli, ja lapsiperheet on otettu loistavasti huomioon. On perhepukuhuoneita ja eri-ikäisille lapsille omat altaansa. Pienimmät uimarit polskuttelevat altaassa, jossa vettä on 35cm, hieman isommat 130cm syvässä altaassa ja vanhimmat lapset seikkailualtaassa, jossa on köysiratoja ja muita hauskuutuksia. Tietenkin myös aikuisille on oma altaansa ja kesällä lisäksi maauimala kaikille. Kahden tunnin uinti maksaa 3,5€ per nenä eli on varsin edukasta. Saunaan pääsisi lisämaksusta. Meillä on uusi, jouluna avattu, uimahalli myös täällä Oberurselissa, mutta siellä emme ole vielä käyneet, kun tuota Bad Homburgin hallia myös kätilömme suositteli Venlan uinneille.

Venlalla on käsiin laitettavat puhallettavat kellukkeet ja aika mainiosti hän pysyykin niiden kanssa jo itsekseen pinnalla. Toki pidämme kätemme hänen lähellään, jos näyttää siltä, että peppu alkaa painua liikaa veden alle! Lisäksi ostimme uimahallilta uimapötkylän - en tiedä, mikä sen nimi on suomeksi - minkä avulla Venla osaa myös uida ja polskutella. Vauvauinnissa käynti teki kyllä tehtävänsä: vesi on mieluisa elementti ja aika rennosti Venla ottaa myös pienet pärskeet ja roiskeet vastaan.

Perjantai-iltapäivällä ajelimme Mainziin, sillä ostimme tukevammat matkarattaat entisten rimpuloiden tilalle (jotka olivatkin hätäostos), ja ne haettiin sieltä. Käytetyt Peg Peregot ovat nyt nämä uusimmat kärryt, ja niillä selviämme varmasti niin pitkään kuin kärryjä tarvitaan. Lyhyt on loppujen lopuksi vaunujen käyttöaika - meillä käytettiin vain puoli vuotta vaunukoppaa ja jotakin kuukausia vaunujen ratasistuinta. Tosin vaunujen rattaat kulkevat paremmin ja niitä on kevyempi työntää, joten niitä varmaan käytetään vielä pidemmillä kävely- tai juoksulenkillä.

Lauantaina tulivat sitten kauan odotetut Ummi ja Ukki kylään, ensimmäistä kertaa! He olivat oikeastaan ensimmäiset vieraat, kenen kanssa Venla seurusteli ja leikki, sillä nyt hän oli riittävän vanha ymmärtämään vieraiden läsnäolon ja osasi olla osa seuruetta. Tähän asti hän on ollut lähinnä sylistä toiseen kulkeva nukkuva vauva ilman sen kummempaa vastavuoroisuutta, kun vieraita on ollut. Välillä näytti jopa, että neidillä oli varsinainen show meneillään. Mutta hymyä, sitä riitti isovanhemmille! Oli herttaista nähdä, miten hyvin tuo kolmikko viihtyi keskenään, ja harmillista tietysti, että seuraavan kerran näemme vasta kesällä.

Sää oli koko pääsiäisen ajan melko viileä, mutta ulkoilimme Oberissa ja Bad Homburgissa sekä kävimme pääsiäiskahveilla Feldbergin huipulla, jossa vielä oli vähän luntakin jäljellä. Vieraiden lähdettyä tiistaina alkoi todellinen kevätsää! Magnoliat ovat kukassa samoin kuin monet muutkin puut ja pensaat - väriloistoa riittää! Tänään mittarilukema nousi jo +23 asteeseen! Saapi nähdä, millaisesta lämmöstä saamme nauttia ensi viikolla, kun suuntaamme auton nokan kohti Italian Rivieraa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti