torstai 20. elokuuta 2015

Juhlavalmisteluja ja lahjoja



Tällä viikolla on käynyt uuni kuumana. Onneksi sää on ollut armollinen sen suhteen, vain +20 hujakoissa oltu ja sadepäiviä on myös riittänyt. Loppuviikoksi aletaan sitten taas nousta lähelle kolmeakymmentä lämpöastetta. Tarkoitus on ollut leipoa Venlan lauantain juhliin valmiiksi kakkupohjia pakkaseen. Kahdesta tuli frisbee - uusi ohje, uusi vuoka ja gluteenittoman leipomisen ihanuus yhdistettyinä! Yksi pohja taas oli niin lörö, ettei siitä olisi ollut mihinkään. Resepti siis vaihtoon! Tuttu ja turvallinen Victoria sponge pelasti tilanteen, ja nyt on kaksi sellaista kakkua valmiina samoin kuin aiemmin jo leivotut Browniet.


Posti on tuonut monenlaista lahjaa jo. Paikallisten kemikalioiden vauvakerhot ovat lahjoittaneet kirjoja ja tuotemakupaloja. Kivaa lasten Party Mix -cd:tä kuunnellaan parhaillaan. Venla on oppinut taputtamaan, joten siten on kiva rytmittää musiikkia. Tanssiaskeleet eivät vielä onnistu ihan kokonaan yksin, rohkeutta puuttuu. Noin 10-15 sekuntia hän pysyy omilla tolpillaan ilman tukea kunnes huomaa, että kukaan ei tuekaan häntä, ja hätä tulee.



Tylsä lahja kuultiin tänään Saksan valtion taholta: kotihoidontuki 150€ lopetetaan melkein kaikissa osavaltioissa. Raha tukeen on kyllä olemassa ja varattu, mutta tässä on kyseessä jokin lakipykälä, joka estää tuen maksamisen jatkossa. Osa osavaltioista aikoo kuitenkin jatkaa tuen maksamista, osa laittanee rahan päiväkoteihin, osa vielä miettii - kuten Hessen.


Synttärivalmistelujen ohella on laitettu kotia bebe-turvalliseen muotoon. Alla olevassa kuvassa bebe auttaa iskää rakentamaan porttia pihalle menevään ovensuuhun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti