torstai 19. kesäkuuta 2014

Karkkipäivät sallittu!

Tämän viikon maanantaina oli sitten se toinen kierros sokerirasitustestiä. Ensin mitattiin lähtöarvot, sitten annettiin juotavaksi kotoisan makuista Mehukatti sekamehua pari lasillista (johon siis oli sekoitettu sitä glukoosiliuosta) ja uudet mittaukset tunnin ja kahden tunnin päästä nesteen juomisesta. Haastavinta tässä oli se, että 12 tuntiin ennen koetta ei saanut syödä mitään eikä juuri juodakaan. Tuntui myös siltä, että kehon palautuminen normaaliin neste- ja ruokatasapainoon vei melkein vuorokauden. Testin arvot olivat hyvät, joten saatoin huokaista helpotuksesta! Ei siis jatkotoimenpiteitä. Samalla käynnillä mitattiin myös supistukset - niitä ei ollut - ja kuunneltiin neidin sydänääniä. Tosin tuo jälkimmäinen osoittautui hieman haasteelliseksi tehtäväksi, kun hän päätti juosta kuuntelulaitetta karkuun, minkä kerkesi.

Ilmat ovat tällä viikolla olleet todella mukavat - toisin kuin kuulemma Suomessa, jossa on tainnut useammallakin paikkakunnalla tulla lunta! Meillä on ollut lämmintä edelleen, +20 - +25 astetta, mutta ihanan raikasta eikä lainkaan painostavan hiostavaa. Sen on huomannut myös omassa olossa, ja jalatkaan eivät ole turvonneet iltaisin. Siitepölyt tietysti pöllyävät edelleen aurinkoisilla säillä, mikä tekee omalta osaltaan olosta tukalan. Nenäkannu on kovassa käytössä sekä tarpeen tullen nenäsumute ja astmalääke.

Selkäkivut ovat onneksi loppuneet. Ne loppuivat kuin seinään sen jälkeen, kun Tuutikki päätti siirtää päätään kylkiluitteni välistä hieman alemmas kohti lonkkaa ja muutenkin muuttaa asentoaan. Pari yötä on siis saanut nukkua oikeinkin sikeästi ja ilman kipuja. Tällä viikolla on ollut muutenkin hyviä unia, sillä yläkerran kiljuva perhe on lomareissulla! Ihan on itselläkin lomafiilis.

Tänään oli tarkoitus lentää Nizzaan syntymäpäivien viettoon, mutta matkustamista lääkäri ei tällä hetkellä suositellut. Tietenkin jätimme siis matkan väliin, ehkäpä sitten ensi vuonna, kuka tietää. Toisaalta valasmaha alkaa olla jo sen kokoinen, että kotioloissa on ihan kiva möllötellä ja katsoa jalkapalloa telkusta. Tuutsan suosikkijoukkue on Hollanti. Niiden otteluiden jälkeen tyttöä ei tahdo saada rauhoittumaan millään yöunille.

Tuutikin tarvikkeiden hankinnassa olemme taas edistyneet pykälän, kun löysimme huuto.netistä Manduca-kantorepun käytettynä. Lisäksi tällä viikolla postissa tulivat vaunuihin tarvittavat adapterit, joilla auton turvaistuin saadaan kiinnitettyä vaunujen runkoon. Näin vaunuista saadaan vielä enemmän monikäyttöisemmät. Kyllä tässä nyt alkaa hyvin olla paketti todellakin kasassa ja suurimmat hankinnat tehtyinä.

Tänään meillä on Fronleichnam, kirkollinen pyhäpäivä. Kävimme pienellä kävelyllä omalla kylällämme, joka oli koristeltu juhannuskoivuin. Katolisella kirkolla oli meneillään puutarhajuhlat - olutta ja makkaraa perinteiseen saksalaiseen tapaan ja lapsille karuselli, askartelua sekä pelejä. 

Kaunista juhannusta kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti