tiistai 22. heinäkuuta 2014

Mellakointia

Tuutikki on alkanut mellakoida mahassa. Neiti ilmeisesti yrittää kääntyä pystyasentoon tuosta vaakatasosta, mutta valitettavasti se ei ole nyt vain mahdollista istukan takia. Mellakointi mahassa on aikamoista välillä! Ja vatsan liikkeitä katsellessa - ja ne tuntiessa - melkein tulee merisairaaksi. Rajut käännähdysyritykset aiheuttavat supisteluja, ja tämän vuoksi päivät kuluvat joko sohvalla tai sängyssä lepäillen. Lääkärissä käydään ctg:ssä eli supistusten ja sydänäänten mittauksessa sekä ultrassa kerran viikossa. Lääkärin toive on, että Tuutsa jaksaisi vielä mahassa kasvaa ainakin kolmisen viikkoa, vaikka hän jo kaksikiloisena onkin tavallaan valmis tähän maailmaan. Jokainen viikko ja päivä kuitenkin tuo lisää vahvuutta neitiin.

Tämä viikko onkin varsinaista lääkäristä toiseen juoksemista: hemolääkäri maanantaina, keuhkolääkäri tiistaina, ctg ja ultra keskiviikkona - torstai vapaapäivä! - ja kilpirauhastsekkaus perjantaina! Lisäksi pitää hakea uusi lähete hemolääkärille. Opin tällä viikolla, että lähetteet ovat voimassa vain kolme kuukautta, ja sen jälkeen lähettävän lääkärin pitää kirjoittaa uusi lähete. Onneksi mies on nyt työreissunsa tältä erää reissannut ja pystyy toimimaan hovikuljettajana.

Helteet ovat myös koetelleet. Viikonloppuna oli hurjat +36 astetta varjossa ja kroppa kiehui! Tänään on ollut enää +29 ja samaa on luvattu loppuviikollekin. Kellarikerroksen asunto onneksi pysyy jotakuinkin viileänä ja tänään hankittiin tuuletin auttamaan nukkumista öisin. Pihalle ei juurikaan ole päivisin asiaa, ja alumiinikaihtimet pidetään tiukasti alhaalla. Ne ovatkin tosi tehokkaat!

Viime viikolla saimme Suomi-vieraita, kun kaksi ex-kollegaani oli Frankuissa lomailemassa ja he kävivät täällä meilläkin. Olipa hauskaa! Samalla juhlittiin lauantaina miehen synttäreitä (synttärijuhlinnan osa 6/7...) lohta savustaen ja Victoria sponge - kakkua nauttien.


Viikonloppuna meitä viihdytti takapihalla hiiri(vai rotta??)poikue. Kyllä ne olivat pieniä ja avuttomia, silmätkin vielä kiinni. Luonto kuitenkin ilmeisesti hoiti mahdollisen tulevan hiiri-/rottaongelman, sillä naapuruston kolmijalkakissa vieraili takapihallamme ja sen jälkeen ei poikasia enää ole näkynyt...



Pihalla viihtyvät myös nämä....



...mutta onneksi ne eivät ole vielä hoksanneet meidän tomaattiviljelmiämme!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti