lauantai 12. heinäkuuta 2014

Ilmoittautuminen sairaalaan

Sairaalaan ilmoittautuminen on nyt hoidettu. Nopea paperihomma. Toinen käynti tehdään heinäkuun lopussa, jolloin vielä ultrataan ja suunnitellaan leikkausta tarkemmin sekä sen ajoitusta. Sairaalan kätilö kertoi, että yleensä leikkaus tehdään kymmenen päivää laskettua aikaa aiemmin - saas nähdä, saako Tuutikki saman syntymäpäivän kuin yhdellä tädeistään on!

Esitimme toiveen perhehuoneesta, joka maksaa 60€/vuorokausi, ja tämä toive kirjattiin papereihin. Jos tilaa on, huone järjestyy, mutta sitä ei voi varata etukäteen. Joka tapauksessa tilaa synnyttäjille löytyy aina, pois ei käännytetä.

Kuva: klinikum.frankfurt.de
Sairaalareissulla tuli myös katsastettua auton parkkeerausmahdollisuudet. Ensimmäisen 12 tuntia auto saa olla erikseen merkatulla haikarapaikalla. Tämän jälkeen käytössä on sairaalan parkkihalli.

Hyvä ensivaikutelma sairaalasta piti vielä toisellakin käyntikerralla. Rakennus on osittain hyvinkin vanha, osittain uusittua, osittain täysin uutta. Piha-alueella on mahtavat kukkaistutukset ja viihtyisä puisto. Sisällä ja ulkona on siistiä, mutta jotenkin epälaitosmaista - eikä ole perinteistä suomalaista sairaalahajua - ja henkilökunta on ystävällistä eikä kiireen tuntua ole havaittavissa. Kiireettömyys ja inhimillisyys kuvaavatkin mielestäni ja kokemusteni mukaan ainakin sitä osaa terveydenhoitojärjestelmästä, minkä olen itse kohdannut ja mitä käyttänyt. Potilas kohdataan ihmisenä, ei vuoronumerona, ja vastaanotoilla on aina aikaa. Välillä tulee auttamatta mieleen 80-luvuilla Suomenkin tv:ssä esitetty Vuoristosairaala...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti