torstai 4. joulukuuta 2014

Hessenkortti ja vapaita

Hessenin osavaltiossa, jossa asumme, on ollut käytössä kolmen vuoden ajan Hessenkortti. Sen saa jokainen perhe anomuksesta ilmaiseksi käyttöönsä. Kortin myötä perheen lasta kotona hoitava aikuinen saa itselleen maksimissaan kolmeksi vuodeksi tapaturmavakuutuksen ja lapsi saa vastaavan vakuutuksen siihen asti, kun hän menee kouluun eli kuusi- tai seitsenvuotiaaksi. Lisäksi kortilla saa alennuksia tuotteista ja palveluista Hessenin alueella sekä pääsee osallistumaan hessenkorttilaisten erilaisiin tempauksiin ja tapahtumiin. Etenkin tuo vakuutus on kyllä aikamoinen etu ja kädenojennus lapsiperheille!

Hessenkortit tupsahtivat tänään postilaatikkoon

Tänään tuli postin mukana myös tieto siitä, että vanhempainvapaakuukaudet ovat nyt myönnetyt kummallekin vanhemmalle. Meillä jako menee siten, että Papi pitää kaksi kuukautta (joka on minimiaika), toisen keväällä ja toisen kesällä, ja minä sitten loput 12 kuukautta. Yhteensä vanhempainvapaata voi siis pitää 14 kuukautta. Vanhempainraha on sidoksissa tuloihin, ja minimissään se on 300e / kk ja maksimissaan 1800e / kk.

Joulua täällä jo odottelemme kovasti, ja olemme kaunistaneet kotia sekä suomalaisilla, englantilaisilla että saksalaisilla joulukoristeilla sekä joulukukilla. Vietämme joulun omassa kodissa täällä Saksassa, mutta saamme Suomesta kyläilijöitä joulunpyhien aikaan. Oberurselin joulumarkkinoilla kävimme Venlan kummin ja serkun kanssa viime viikonloppuna. Saa nähdä, ehdimmekö muille joulumarkkinoille vielä tämän kuun aikana. 


Viime jouluksi hankittu perinteinen joulukynttelikkö 

Venla on oppinut tällä viikolla kääntymään kyljelleen, ja sillä keinoin hän pääsee jo kätevästi vähän liikkumaan pitkin lattiaa. Kuinkahan liikkuvainen hän jouluna jo onkaan?

Ennen joulua vietämme tietenkin Suomen itsenäisyyspäivän juhlaa ystävien luona Frankfurtissa. Hyvää itsenäisyyspäivää niin Suomeen kuin muuallekin, missä meitä suomalaisia onkaan!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti