tiistai 16. joulukuuta 2014

U4 ja matkailua

Venlan neljäs terveystarkastus, U4, oli viime viikolla. Tyttö painaa lähes kuusi(!) kiloa ja on himpun yli 60cm pitkä. Lääkäri totesi, että taitaa tyttö tykätä maidosta, kun niin hyvin on kasvanut. Tarkastus meni kaikkinensa sujuvasti, ja kaikki tähän mennessä tärkeät taidot - hymyily, esineeseen tarttuminen ja käsien yhteen liittäminen - on opittu. Saimme kuitenkin lähetteen fysioterapiaan, koska hänhän oli mahassa ikään kuin banaanin muotoisessa asennossa, ja tätä käyryyttä on aivan aavistuksen verran vieläkin huomattavissa. Lisäksi neiti päätti olla näyttämättä, että osaa nostaa päätään mahalla maatessaan. Eilen siis kävimme ensimmäisessä fysioterapiassa ja tänään jatkona osteopaatilla. Yhteensä hoitokertoja on kymmenen eli jatkamme käyntejä vielä tammikuun aikana. Rokotuksia ei voitu U4:n yhteydessä antaa, sillä Venla oli jälleen hieman flunssainen. Ne ovat edessä tällä viikolla.

Viime viikonlopun vietimme Sveitsissä Venlan kummin perheen luona. Vajaan viiden tunnin ajomatka Zürichin kupeeseen sujui loistavasti Venlan nukkuessa lähes koko matkan.


Venla pääsi kummillansa elämänsä ensimmäistä kertaa suomalaiseen saunaan! Ylälauteilla neito viihtyi isän sylissä silmät pyöreinä. Meille vanhemmille saunominen oli ensimmäinen kerta vuoteen, Suomessa kun ei ole tullut matkailtua sitten viime joulun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti