maanantai 2. maaliskuuta 2015

Vuositarkastus 5/6

Tänään Venlalla oli ensimmäisen ikävuoden viides tarkastus. Yhteensähän niitä on kuusi, ja se kuudes on lapsen täyttäessä vuoden. Silloin myös annetaan seuraavat rokotteet. Pituutta on nyt 68cm ja painoa 7,7kg. Lääkäri totesikin (taas), että ruoka taitaa maistua. Mutta sanoi myös, että hyvä, kun maistuu. Tässä tarkastuksessa testattiin niskan jämäkkyyttä, selkärangan suoruutta, korvat, nenä, kurkku, keuhkot ja vatsa. Lisäksi kysyttiin muun muassa vierastaako Venla (hyvin harvoin), kohdentaako katseensa esimerkiksi hänelle näytettävään leluun (kyllä), kääntyykö vatsalta selälle ja selältä vatsalle (kyllä), laittaako kaiken suuhunsa (kyllä!!) ja tarttuuko tavaroihin kiinni (kyllä). 

Kurkkua tutkiessaan lääkäri huomasikin sellaista, mikä meiltä vanhemmilta oli jäänyt huomaamatta (hups!): Venlalle oli tullut kaksi hammasta alas eteen! Olemme hampaiden tuloa kyllä tarkkailleet ja huomanneet ikenien pullottavan. Lisäksi välillä valtoimenaan valuva kuola on antanut vihjettä siitä, että hampaita saattaisi olla tulossa. Eipä vain huomattu, että ne salakavalasti olivatkin puhjenneet juuri puolen vuoden iässä!

Viime viikolla meillä oli kylässä entinen naapurimme Chesteristä ja hieman hänen kanssaan ihmettelimme, kun yhtenä päivänä Venlalla oli ruokahalu kateissa eikä hän muutenkaan ollut oma, pirteä ja iloinen itsensä. Ehkäpä hampaat olivat se syy!

Kaikkinensa terveystarkastus siis meni hyvin ja seuraavan kerran tapaamme lääkärimme näissä merkeissä elokuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti